Google är den söktjänsten som är tveklöst störst. Trots att man vet att adressen till reklambyrån är www.lillabrogatan.se så väljer många att söka med ordet lillabrogatan på google, istället för att skriva in hela webbadressen. Därmed är det oerhört viktigt att google har ett gott öga för företaget.

För att anses som ett seriöst företag kan det vara bra att inte ligga allt för långt ner på sökresultatet av hemsidor. Folk som arbetar med SEO skojar ofta om att ”ska man gömma ett lik ska man göra det på sida 2 i google, för där tittar ingen”. Det ligger en del sanning i det, letar man efter en reklambyrå i Norrtälje så klickar de allra flesta på det resultat som hamnar på första till fjärde plats ungefär, det som hamnar längre ner klassas inte som relevant innehåll.

Eftersom det googlas hejvilt så är det alltså väsentligt för företag att bli omtyckta av google. För att bli omtyckt av google krävs det att man håller sig till ämnet på hemsidan, att man utformar den strategiskt med specifikt valda sökord. Samt ger bilderna bildtexter. Man arbetar alltså med SEO för att google ska plocka fram innehåll som gynnar företaget.

lilla-brogatan, om SEO

Pin It on Pinterest

Share This