Den här veckan har bestått av möten, studiebesök och fortsatt förarbete med SEO för Norrtelje Resebyrå.

Veckans möten

Vi har varit på möte tillsammans med Hemrik-Anna och Anna Norberg från Norrtelje tidning. Anna Norberg berättade om olika annonsmöjligheter i deras tidning och webb. Det var intressant att se att det finns väldigt många olika annonsplatser att välja på.
Vi hade även ett möte med Jonas från Presentationsbyrån som jobbar med ledarskapsutveckling. Vi träffades ute vid Skebogrillen och käkade en riktig lyxburgare. Tommy berättade om ett projekt för Property People.

Tommy har också haft telefonmöten med min utbildningsledare, samt gett guidning till en distanskurs i Linkedin för ett företag.

Studiebesök hos Norrtälje kommun

Efter att ha pratat med Cecilia Holmgren under leverantörsminglet kom vi fram till att hon skulle försöka ordna ett studiebesök åt mig hos kommunen för att få en inblick i hur de jobbar med sociala medier. Hennes kollegor var med på idén, och jag fick spendera en och en halv dag hos Norrtälje kommun tillsammans med kommunikatörerna Anna Järnebeck och Hanna Melin.

Först fick jag följa med Hanna till det nya hamnkontoret och hon berättade kring arbetsgången i hamnprojektet. Jag, likt de flesta andra, var mest imponerad av modellen de byggt upp för att visa hur Norrtälje hamn kommer att se ut i framtiden. Sedan fick jag träffa Anna som berättade om vad hon gör under sina arbetsdagar. Hon visade några roliga projekt de arbetat med och det blev en hel del prat om sociala medier och kommunens riktlinjer. Det visade sig att Anna gått samma program som mig, så det var roligt att höra vad hon tyckt om utbildningen och se vad hon jobbar med idag.

Dag två hos kommunen spenderade jag tillsammans med Anna. Jag fick vara med under ett möte med flera förskolechefer från kommunen. Anna visade lite olika exempel på hur förskolor kan använda sig av sociala medier. Det var ett väldigt lärorikt och spännande möte.

 

Det har varit en lite annorlunda men väldigt trevlig vecka. /Praktikant-Julia

Pin It on Pinterest

Share This